„Зад кулисите на музея“

zadkulnamuz3
Книгата е разказ за живота на Руби Ленъкс, който започва от самото й зачатие, покрай Руби се запознаваме с цялото й пъстро семейство, майка й Бътни, която е студен и недоволен човек, баща й Джордж, който не е лош, но си пада малко женкар, сестрите й и един куп баби, дядовци, лели, чичовци и братовчеди.

Разказва ни малката Руби, гледаме през детските очи. Опознаваме всички чрез нея, чрез нейните реакции и мисли за другите и света. Чуваме мислите й и заедно с нея се опитваме да разберем причината за разпадането на семейството, изследваме в кой момент се е случило събитието, което е прекършило гръбнака на семейството.

Историята е разказана добре има си своите силни страни, може би най-силната е че всичко е пречупено през детския поглед, авторката показва много задълбочени познания в детската психология и с лекота е създала живо дете. Най-много ме допадна описанието на живота по онова време – 50-те и 60-те години, макар да има и препратки по-назад в годините, описвайки случки от живота на някой пра-родител. За съжаление книгата си има и слабите страни на моменти ми се губеше нишката.

Общото ми впечатление е положително, книгата директно влиза в категорията „женска литература“, разказана е от жена за жена, не мисля че мъж би се захванал с подобно четиво, а този факт автоматично отнема точки на романа.

BehindTheScenesAtTheMuseum

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s