Яж, моли се и обичай

0817_eat-pray-love-poster_400x400

След много чудене, най-накрая се наканих и реших да запълня този си пропуск, ще си призная, че не очаквах нищо сериозно и бях изпълнена със скептицизъм, но имах нужда от нещо лекичко и ненатоварващо, защото бях изпаднала в едни черни настроения дали заради студа и мрака навън, дали заради липсата на енергия и подтиснатост, но имах спешна нужда от голяма доза романтика, топлина и слънце. Така се потопих в една година от живота на Елизабет Гилбърт, с която прекарах по три месеца започвайки от Рим, където опитвах пица, сладолед и паста на корем, живях три месеца в ашрам в Индия, ставах с нея в 3 сутринта, правех йога и медитирах, а после се потопих в дивата част на о.Бали, където намери любовта…

Книгата страшно ми хареса, допадна ми стилът на Гилбърт, хареса ми как пречупена през погледа ѝ една обикновена ситуация се превръща в забавна история, определено си я бива. Хареса ми откровеността и смелостта с която разкрива толкова много от себе си.

Няма да разказвам историята, не вярвам че още има някой, който да не е гледал филма, чел книгата или поне да не е запознат в общи линии със сюжета, ще кажа само, че книгата е в пъти по-добра от филма, не че и той е лош, но в никакъв случай не може да достигне тази дълбочина до която се докосваме в книгата.

Горещо препоръчвам, книгата определено ме изненада приятно, тя те пренася на прекрасни места в Италия, Индия и Бали, Лиз е чудесна компания, забавна и остроумна, тя е една силна жена, която успява сама да се измъкне от депресията и смело да върви към щастието си. Радвам се че имах възможността да се запозная с тази прекрасна личност, мисля, че тя е от хората, които те зареждат с положителна енергия и те вдъхновяват да повярваш в собствените си сили и да започнеш да се развиваш, а тези хора са истинско богатство и рядкост. Не си спестявайте срещата с нея, след края на книгата, дори и да не харесате особено авторката, в което силно се съмнявам, ще сте направили едно красиво пътешествие, което не е за изпускане.

Ето и вдъхновяващото участие на прекрасната Елизабет в TED talk

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s