Шоколад

63981z

Нямаше как рано или късно да не прочета „Шоколад“ на Джоан Харис, водена от слабостта си към любимото си изкушение и от жаждата за малко романтика излапах книгата за няколко дни. А тя наистина е пълна с ароматни сладости, купища неустоими сладкиши, сладки, горчиви и леко екзотични произведения на сладкарското изкуство, сладкарничката на мадам Роше изкушава с вкусове и аромати на които едва ли някой може да устои, а между вкусните глътки и хапки много от клиентите получават и по някой мъдър съвет, подкрепяща дума и най-ценното – разбиране.

Без да се замисля квалифицирам книгата като типично женска, главната героиня е силна жена, самотна майка със загадъчно минало, което ни се разкрива с течение на разказа, сама се справя с нелеката си съдба и минава през живота с грация и високо вдигната глава. Честно да си кажа Виан Роше или както и да е истинското име на героинята не ми допадна особено, леко прекалена ми беше на моменти, не ми хареса тази полярност на героите добрите са много добри, а лошите са непоправими злодеи.

Въпреки това книгата си заслужава, рядко се срещат книги, които имат мирис, може би „Парфюмът“ е другата такава, за разлика от нея тук усещаме освен прекрасни аромати и невероятни вкусове, тази книга ухае на шоколад, какао, кафе, канела и е страшно вкусна. Предупреждавам, че ако сте на диета тази книга не е за вас понеже всяка страница лепне от захар и е напоена с карамел. Книгата е подходяща за зимата или за ранна пролет, тоест сега е точния момент да я започнете, заредете се с подобаващо количество сладкиши и се отдайте на това шоколадово удоволствие.

Recipe_Pudding_Chocolate_-477746

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s