Бенджамин Франклин – Автобиография

ben-franklin

Срещата ми с автобиографията на Франклин беше планувана още преди месеци, понеже на доста места бях срещала положителни отзиви за нея, които пробудиха в мен желанието да я прочета.

Едва ли някой ще сбърка с тази поучителна книжка, която открехва вратата към един друг свят, в който думи като чест и достойнство все още не са загубили смисъла си, свят населен с хора като Франклин, които кипят от ентусиазъм и идеи.

За мен светът е изпълнен със светли личности, които оставят ярки следи и дори след толкова години думите им звучат актуално, те преодоляват времето и пространството попадайки направо във вечността. Замисляли ли сте се колко е лесно да общуваш с тези титани, само отваряш книгата и вече чуваш словата им, какво неизчерпаемо богатство са ни оставили и колко достъпно е то.

Бенджамин Франклин без усилие се нарежда в редиците на тези велики хора, той променя и създава по-добър свят около и вътре в себе си. Откриваме колко време и труд е полагал за да се самоусъвършенства, да изкоренява лошите си навици и да развива добрите си качества. Виждайки как ежедневно се е борил и преодолявал трудностите с които се е сблъсквал, това вдъхновява и мотивира самият ти да се промениш.

Със своя съобразителен и прозорлив ум, Франклин ни е оставил безценно наследство под формата на тази автобиография, която е достъпна за всеки, който има желание да се докосне до него.

Benjamin_Franklin_1767

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s